Pàgines

Arxiu

dilluns, 17 de juny del 2019

57è Aplec de Sabadell


Diumenge passat es va celebrar el 57è edició de l'Aplec de Sabadell, amb la novetat remarcable que totes les sardanes programades van ser de set tirades, tal com ja fa temps es fa a la majoria aplecs.

Diumenge va despertar amb un sol esplèndid, impensable després del temps que va fer l'última setmana.

Així doncs ja amb la tranquil·litat, que no plouria durant tot el dia, l'Aplec va començar puntualment amb la Cobla Jovenívola de Sabadell, amb la sardana "Aimada Joaquima" de Domènec Moner.

Una de les propostes que tenia sobre la taula Sabadell Sardanista per a aquest aplec, era la de programar més sardanes d'autors actuals, proposta que va ser ben acollida per la junta, que no va tenir cap inconvenient al respecte.

Durant el matí i després que la Cobla Montgrins interpretés la sardana "Quan l'amor neix" de Narcís Costa, es va fer un homenatge a tots els monitors dels diferents cursets de sardanes que organitza la nostra entitat. El moment àlgid d’aquesta primera part de l’aplec, va arribar amb la primera sardana de conjunt, les cobles Jovenívola i Montgrins van interpretar la sardana "Ressonàncies" de Jordi León, sardana estrenada al passat concert de Sant Esteva al teatre Principal de la nostra ciutat, una sardana dedicada precisament als  cinquanta anys que Sabadell Sardanista organitza aquest esdeveniment, dir que aquesta sardana té la particularitat d'estar escrita per a dues cobles.
Una de les anelles participants
en el concurs de colles improvisades.

I després de la tradicional paella, en què van participar més de cent cinquanta comensals, va començar el aplec de tarda amb la incorporació de la Cobla Mediterrània. El primer moment important de la segona part de l'Aplec, primer van ser les sardanes de lluïment, posteriorment el concurs de colles improvisades, a destacar el gran nombre de participants que va arribar a deixar petita l'esplanada de la Font de Can Rull, i ja per acabar , el moment més esperat, la sardana de conjunt "l'Aplec de Sabadell" de Josep Auferill.

A partir d'aquí, les tres cobles van interpretar la seva última sardana.
I ja finalment cal destacar la presència de Carles de la Rosa, futur regidor de Cultura de l'ajuntament de Sabadell,  del vicepresident de la confederació Xavier Tresserras i Joan Ventura de la Comissió d'aplecs.


Homenatge als monitors dels diferents cursets que organitza Sabadell Sardanista





Una altra de les particularitats del nostre Aplec, són les rifes de diferents paneres que van ser sortejades al llarg del dia.




Les Cobles Jovenívola de Sabadell, Montgrins i Mediterrània, interpreten la sardana de conjunt, "l'Aplec de Sabadell" de Josep Auferill.