Pàgines

Arxiu

dilluns, 13 de maig del 2019

Com ja és tradició per l'Aplec de la Salut es va celebrar a la plaça Sant Roc el concurs de Colles sardanistes de Sabadell, que enguany ha arribat a la seva 17ena edició


Colla Violetes del Bosc
El passat  diumenge es va celebrar a la plaça Sant Roc de la nostra ciutat el concurs de colles sardanistes, organitzat per la nostra entitat en col·laboració amb el Grup Sardanista Mirant al Cel.

Aquest any el certamen ha canviat l'habitual horari de tarda pel de matí, per la coincidència amb el concurs de la "Sardana de l'any" celebrat al Gran Teatre del Liceu.

Enguany Sabadell va acollir el Campionat de Catalunya a la categoria Gran (la màxima categoria) i el Campionat Territorial de les Comarques de Barcelona.

La competició va començar puntualment a l’hora programada amb el galop d'entrada "La desfilada" de Daniel Sanahuja, un total de 16 colles de tot Catalunya van desfilar davant d'un públic que omplia tota la plaça.

Magnífic aspecte de la
plaça durant la ballada
A continuació, un cop acabat el galop, va arribar el torn de ballar les sardanes de lluïment per les colles, tres tandes  competien en el campionat de Catalunya i dues tandes per a la resta,  un total de cinc sardanes que van ser interpretades per la cobla Marinada i per aquest ordre, "Sant Jordi" de Jordi Leon, "Montblanc, Capital de la Sardana" d'Alfred Abad, " toca Ben! " de René Picamal, "Quinze de quinze" de David Estañol i "Les delícies de l'Escala de Josep Carbó.

Aquí l'espectacle de la sardana va arribar al seu màxim nivell, les millors colles del país  competint per ser la millor de Catalunya. Dues colles amb nom propi, Violetes del Bosc i Mare Nostrum, les dues de Barcelona, aquesta última, al final es va endur el gat a l'aigua guanyant en aquesta primera jornada de la champions league de la sardana. Però no va ser ni molt menys un passeig per a la "Mare" si bé va sortir com a vencedora en dues sardanes, la "Violetes" va vèncer en la tercera tanda, una dada rellevant, La Colla Mans Amigues de Cassà de la Selva va aconseguir esgarrapar dos primers als parcials a la primera sardana de lluïment, una cosa molt difícil d'aconseguir quant tens davant a les dues millors colles de Catalunya.

Mare Nostrum recollint el primer premi
de la mà de la regidora de cultura Montserrat Chacón
Al campionat Territorial Veterà, va saltar la sorpresa, la Colla Llaç d'Amistat es va endur el primer lloc cap a Moià, per davant de la gran favorita, la Colla Sabadell actual Campiona de Catalunya en la categoria de Veterans.
A destacar que el concurs va ser presidit per la regidora de cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacón.

Un any més, el concurs de colles sardanistes de Sabadell, ha estat tot un èxit d'organització, revalorar també la gran presència de públic, una incògnita després de l'obligat canvi d'horari.



Manuel Muñoz

Classificacions:
Campionat de Catalunya Gran

Territorial Veterà

A dalt Gran Lliure, a baix Veterà Lliure

Les Colles Cabirols i Trapelles de Sabadell van ballar soles en les seves categories.