Pàgines

Arxiu

dimecres, 18 de maig del 2011

Programa Sabadell, Festa i Tradició


6a edició de “Sabadell, Festa i tradició”


La Federació Sabadell Cultura i Sabadell Sardanista organitzen la 6a edició de “Sabadell, festa i tradició”, un seguit d’activitats de Cultura popular i tradicional catalana durant dos caps de setmana que enguany tindrà com a fil conductor la sardana.
Els principals actes sardanistes començaran el divendres dia 17 de juny a dos quarts de vuit de la tarda amb la conferencia de la Montserrat Pujolar sobre “L’art de compondre una sardana” i la presentació a Sabadell del CD de Sardanes de la mateixa compositora, a continuació una ballada de sardanes al pati del Casal Pere Quart amb la cobla Jovenívola. Al mateix lloc hi hauran diverses exposicions sobre la sardana: “La Sardana és Catalunya” amb pintures d’Aguilar Moré i poesies d’Alfons Alcolea, “Terres de flabiol i bombo” i “el flabiol a l’escola”.
El dissabte a les sis de la tarda “Tradicions en dansa” amb danses tradicionals, cors de Clavé, exhibició de colles i sardanes pel públic i amb l’acompanyament musical de la cobla Sabadell, a la nit correfoc, danses d’arreu del mon i un concert .
El diumenge, mostra d’entitats de cultura popular durant tot el dia, al matí plantada, cercavila i ballada de gegants i capgrossos, i al migdia aixecada de castells. Per la tarda ballada de sardanes per celebrar el Dia Universal de la Sardana i ofrena floral al monument a la sardana. Per acabar la festa,  gralles i cercavila infantil i juvenil de diferents grups de la Cultura popular, Bastoners, Gegantons, dragonets etc.
I en el segon cap de setmana,  dies 25 i 26 de juny,  tenim la celebració del 49è aplec de la Sardana a la font de Can Rull i tot això complementat amb un concurs de fotografia.Sabadell es converteix en aquests dos caps de setmana en el punt de referència  de la cultura popular i tradicional catalana.